U Nišu registrovan "Beneton Srbija"

Bez autora
Mar 03 2011

Predstavnici tehničkog sektora i grupe koja vodi projekat otvaranja fabrike kompanije "Beneton" boravila je dva dana u Nišu gde je registrovana firma "Beneton Srbija". Ugovor će biti potpisan sredinom aprila i već će polovinom maja početi proizvodnja u pogonima "Niteksa". Novi vlasnik niške fabrike tekstila planira da u naredne četiri godine zaposli 2.700 radnika. Ukupna visina investicije iznosiće 43 miliona evra, a država će ovaj projekat podržati sa 9.000 evra po svakom novootvorenom radnom mestu. Planirano je da se proizvodnja pokrene na placu i u objektima fabrike "Niteks", kao i da "Beneton" u Niš dovede svoje kooperante - dobavljače, i uspostavi saradnju i sa domaćim kompanijama koje mogu da odgovore standardima ove kompanije. Proizvodnja će biti namenjena prvenstveno izvozu, a planirano je da godišnji obrt u punom kapacitetu fabrike iznosi 72 miliona evra.

U Nišu registrovan "Beneton Srbija"Predstavnici tehničkog sektora i grupe koja vodi projekat otvaranja fabrike kompanije "Beneton" boravila je dva dana u Nišu gde je registrovana firma "Beneton Srbija".

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović potvrdio je posle sastanka sa predstavnicima kompanije "Beneton" da će ugovor biti potpisan sredinom aprila i da će već polovinom maja početi proizvodnja u pogonima "Niteksa".

Kako je "Blic" pisao, novi vlasnik niške fabrike tekstila planira da u naredne četiri godine zaposli 2.700 radnika. Ukupna visina investicije iznosiće 43 miliona evra, a država će ovaj projekat podržati sa 9.000 evra po svakom novootvorenom radnom mestu.

Planirano je da se proizvodnja pokrene na placu i u objektima fabrike "Niteks", kao i da "Beneton" u Niš dovede svoje kooperante - dobavljače, i uspostavi saradnju i sa domaćim kompanijama koje mogu da odgovore standardima ove kompanije. Proizvodnja će biti namenjena prvenstveno izvozu, a planirano je da godišnji obrt u punom kapacitetu fabrike iznosi 72 miliona evra.
 
"Beneton" namerava i da jedan deo objekata "Niteksa" rekonstruiše, dok će hale koje ne zadovoljavaju njegove standarde i potrebe proizvodnje srušiti i izgraditi nove. U njima će biti instalirana potpuno nova oprema, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Grad Niš će pružiti maksimalnu administrativnu podršku u realizaciji investicije (pribavljanje neophodnih dokumenata i dozvola), a pomoći će i u rušenju hala, koje ne zadovoljavaju potrebe "Benetona", kao i u raščišćavanju terena.

Plan je da slobodna carinska zona bude proširena na lokaciju "Niteksa", u čijem okviru će se formirati i kancelarija carine kako bi se olakšala i ubrzala carinska procedura, s obzirom da će proizvodnja biti namenjena izvozu, saopšteno je.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik